Mä oon jo valmiiks päättny, että suunnittelen vähän ennakkoon näitä ristiäis ja nimi hommia. Luulen nimittäin, että en jaksa mitään kutsuja yms ruveta tekemään sitten kun Pulla on syntyny. Jos edes saisi hahmoteltua mitä haluun nyt ennakkoon niin olis siten jo vähän niinkuin puoliksi tehty jo.

Vieraita tuskin tulee kovin montaa. Tarkotus ei oo pitää mitään vuosisadan bileitä vaan sellanen pieni tilaisuus, jossa Pulla saa nimen. En oo oikein vielä osannu päättää sitkään, että kuinka kirkollinen tilaisuus olis hyvä. Ite kun en kirkon jutuista niin perusta uskonto mielessä mutta muuten kyllä. Äh, siis tarkotan sitä, että kristinusko ei ole mulle mikään sydämen asia uskontona mutta kuitenkin näen oikeena, että naimisiin mentiin kirkossa ja pappi kastaa lapsen yms. Selkeesti kerrottu taas mitä ajan takaa..

Paikan ja ajan suhteen oon jo mieetiny montaa vaihtoehtoa mutta totahan nyt ei voi tietää taas tarkalleen etukäteen kun ei edes tiedä kuin pitkään Pulla mun mahassa viihtyy. Olis kuitenkin kiva saada ristiäiset pidettyä jo marraskuun alkuun mennessä jo ihan siksikin, että sitten alkaa kaikilla kaikki jouluhössötykset ym. Paikkoina ite kasteelle on ollu mielessä lähinnä mulla meidän vihkikirkko (ei tuu toteutmaan kyllä kun vihkiäiset oli Helsingin Tuomiokirkossa..) tai sitten koko tilaisuus pidettäis meidän hääpaikalla Pakintalolla. Helpoin ehkä olis toi Pakintalo kun siellä vois kastaa ja kahvitella koko tilaisuuden läpi. Tota ideaa ehkä markkinoin Mazallekin enemmänkin kun olis aika helppo järjestää ja sinne varmaan kaikki osaiskin kun ovat meidän häissä siellä jo olleet.

Se tietysti arveluttaa tossa paikassa, että pari viikkoa sitten ilmeisesti läheisestä koulukodista olevat pojat oli tuikannu yhden Pakintalon piha-aitan tuleen. Hiton urpot kyllä ja heti kun kuulin tosta niin arvasin syyllisen olevan sieltä koulukodista. Okei, ei sais tuomita etukäteen koulukotilaisia mutta niin paljon niistä pojista (en muuten edes tiedä onko tuolla tyttöjä?!) on ollu harmia, että hämmästyisin jos joku järjestyshäiriä tai varkaus olis joskus jonkun muun tekemä. Millon ovat vieneet tuolta mitäkin ja millon vaan tekemisen riemusta rikkonu ikkunoita. Tervettä toimintaa niillä teineillä siis. :/ Mut siis vähän arveluttaa, että onko siellä vielä se aitta ihan hiilenä jos nyt juhlia sinne järjestää. Eihän se ite päärakennukseen mitenkään vaikuta mutta fiilikseen ehkä silti vähän.

Niistä vieraista. Nää täytyy rajata tarkkaan jo ihan siks, että Mazan suku on niin levee, että jos kutsuu yhden sedän tai tädin, saatika serkun niin ihmismäärä räjähtää käsiin! Jos kutsuis vaan meidän vanhemmat ja sisarukset perheineen (6+3) ja kummit, joita ei oo päätetty vielä, voivat olla omaa perhettäkin, katotaan nyt, niin saatais jo 9 henkee. Kiva olis kutsua Mazan setiä ja tätejä mutta siitä tulis heti joku 7 henkee lisää ja tohon en edes laskenu mukaan puolisoita, saatika lapsia. Tietysti jos kutsuis vaan kummit, jotka on muutenkin setä, eno ja täti niin pääsis vähän pienemmällä ihmismäärällä. Mun kummitädinkin vois kutsua kyllä, tiedä sitten pääsiskö. En ole häntä nähnyt varmaan 10 vuoteen kun ei oikein yksin pääse kulkemaan kun ei ole autoa ja asuu kuitenkin suhteellisen hankalan matkan takana. Sitten tietysti kutsutaan meidän isovanhemmat eli pulla Isomummot. Heitä on kolme, joista Anja-mummu ei kyllä varmasti pääsis paikalle kun vanhainkodista eivät päästä ja on hän sen verran huonossa kunnossakin ollut jo pitkään, että tuskin jaksais mihinkään lähteä. 

Ainakin siis 12 vierasta olis jo ihan kättelyssä vaikka ei kutsuis kun omat perheet ja omat isovanhemmat. No, täytyy nyt kattoa miten homma muotoutuu.

Erikseen kyllä sitten voidaan pyytää nimikahveille kavereita ja muita sukulaisia mutta jos ite ristiäiset koittais pitää tollasena pienenä tilaisuutena.

Niistä kutsuistakin noihin ristiäisiin mulla on jo visio mutta siitä tarkemmin sitten myöhemmin kun teitää, että onko Pulla tyttö vai poika. Ihan sukupuolineutraaleja kun ei niistä kai sitten kuitenkaan tehdä. Ilman kutskorttejahan vois kanssa olla mut en mä osaa. Tykkään näpertää ja aion sen tehdä nytkin :)