Tosiaan tänään käytiin neuvolassa ja ekan kerran Mazakin pääsi mukaan kun oli töistä vapaalla. Kyllähän toi aamulla hannas vastaan kun ei olis halunnu herätä niin aikaseen, eli 8.00, onks toi muka aikanen?! No, päästiin kuitenkin matkaan ja moneen otteeseen koitin terottaa Mazalle, että jos mentäis kerrankin ajoissa ja niin mentiinkin sitten. Oltiin lopulta tosi ajoissa kun ajat oli jonkun viitisen minuuttia myöhässä ja me oltiin jo joku melkein 20 minuuttia etuajassa. Äkkiä se aika siinä kuitenkin meni.

Seija oli yllättynyt, positiivisesti kylläkin, kun vihdoin näki Mazan. Meni sillä vähän pasmat sekasinkin kai siinä aluks kun Maza ei ennen oo ollu mukana ja nyt oli. Mietti ja sekoili mun lääkäriajan varauksen kanssa tuhat kertaa ja jätti sen sitten kesken ja tehtiin muut hommat eka.

Korttiin raapustettiin seuraavaa:

rv 35+2

paino +1029 g/vko (ush mikä määrä.. Tarvii varmaan hillitä tota jäden syöntiä vähän!)

RR: 100/60 (laskee vaan koko ajan.. Seija kysy jo, että huimaako mua kun on noin matala mutta ei mua kai.. Ainakaa mitenkään sen enempää kun ennenkään. Mullahan on aina ollu matalat paineet, että sillä toi ei oo mikään hälyttävä tulos.)

sf-mitta: 34 cm (tasanan tahti yläkäyrällä jatkuu)

tarjonta: 1 rt (taas on Pulla vaihtanu puolta. Nyt selkä on vasemmalla.) 

Syke: 136-164 (pulla oli riehakkaalla tuulella ja ei halunnu millään rauhottua vaikka Seija kuin maanitteli. Potki vaan doppleria ja luikki alta pois. )

Tosta yläkäyrällä olosta puhuttiin sen verran, että tolla käyrällä Pulla voi olla vaikka 5 kg syntyessään (Ei kiitos!!!) mutta ottaen huomioon mun jo olemassa olevan löllömahani ja pituuteni toi mitta ei kerro suoraan mitään. Vähän ehkä kuitnekin pelästyin ajatusta kauheen isosta vauvasta. Ei sitten vissiin olis haittaa jos tuo syntyiskin ihan ajallaan tai vaikka etukäteenkin jo jos meinaa kauheen isoks ehtiä mutuen kasvamaan.

Sanottiin siitäkin, että ei päästy sinne valmennukseen ja hetken Seija oli vähän huolissaan, että mtien se nyt silleen mutta sitten se jo innoissaan lupas kerätä meille lainaan ne videot mitä siellä katottiin ja liput ja laput kanssa. Saan hakee noi lainaan ensviikon alussa tuolta terveyskeskuksen vaksilta. Täytyy varmaan heti maanantaina tai sitten tiistainan käydä kyselemässä ja kattoa ne videot sitten samantien kanssa.

Seuraava aika on lääkäriaika ja se on muistaakseni 29.8. Joudun sille kauheelle mies lääkärille mutta no can do, mentävä on kun ei muita vaihtoehtoja ole. Maza ei tonne pääse näillä näkymin mukaan ja sekin hirvittää. Se mies on niin epä empaattinen ja kovakouranen, että ihmettelen kuin se on erikoistunu edes äityisjuttuihin. Puistattaa oikeen. No, ehkä siitä selvitään. Ton lääkärin jälkeinen neuvola-aikakin varattiin jo. Rupeen käymään sitten jo kerran viikossa Seijaa moikkaamassa kun syyskuukin alkaa.

Mitähän muuta.. Ei nyt muistu mieleen, tuun lisäämään jos jotain oli...

Niin joo, piti tosta vauvan asennosta vielä sanoa. mietinkin, että jtoain unohtu. Mulla on siis tää maha jtoenkin sellasen mallinen, että Pulla on tosi syvällä tuolla jossain. Siksi pää on kohtuu hankala tunnistaa. No, Seija sen kuitenkin löys ja mun tuntemusten mukaan toi on aika alhaalla jo. Ei siitä kyllä mitään puhetta ollu mutta näin kuvittelen itekseni. Kiinnittymistä ei oo vielä tapahtunu ja sen huomaa itekin jo siitä, että Pulla vaihtaa vielä sen verran paljon kylkeä. Kun pää kiinnittyy niin ei sillon enää voi heittää volttia kyljeltä toiselle. Näin Seija sano. No, katotaan missä kohtaa kiinnittyy vai kiinnittyykö ollenkaan. Perhikseltä kun lueskelin, että ei kaikki vauvat edes kiinnity..