Eilisiä kuulumisia...

Maza oli taas töistä vapaalla, jotenka en ollut yksin koko päivää. Aamu alko hitaasti ja annoin jopa Mazan pelata tietsikalla. Kitisen siis lähes poikkeuksetta tosta sen pelaamisesta kun siinä menee aina samantien monta tuntia mutta nyt katoin ite aamuohjelmani telkasta ihan rauhassa ja Maza pelas.

Posti kiikuttu mulle vihdoin ostamiani hahtuvavillalankoja! Noita lankoja olin oottanutkin! Ostin siis jo yli viikko sitten babyidean kirppikseltä aika ison kasan jonkun käyttämättömiä hahtuvia. Ostin vähän summamutikassa kun myyjällä ei ollut tarkkaa arviota lankojen määrästä. Sain ihan hyvän satsin kyllä kuudella eurolla. (postimkasua se 1,30 muistaakseni sii vielä tosta hinanasta pois) En tiedä minkä firman lankoja noi on mutta vähän tukevammalta vaikuttaa kuin Ruskovillat. Kaksisäikeisiä ovat ja kaks kerää oli sellasta sini-vihreetä, "meren väristä" ja sitten kolme oikein tumman punasta. Täysiä 100g keriä noista ei ole mikään mutta kyllä niissä enemmän kun 50 g kerä on. En noita sen suuremmin ruvennu punnitsemaan, totesin vaan, että hyvät kaupat tein jos vertaa ihan kaupan lankoihin. Tein tosta sinisestä jo melkeen valmiiks rv ohjeella 4 pöksyt. Koitin ottaa aina vihreet pois ja tehdä vaan sinisellä mutta ihan siinä en onnistunut. Katotaan joudunko ottamaan ihan pelkkääkin vihreetä vielä vai riittääkö toi sininen loppu housuihin. Tosta vihreestä ajattelin, että jos teen vaan tossuja ja myssyjä. Useemmat saan titetysti aikaan kun yhdet mutta voin vaikka sitten antaa syntymä- tai joululahjaks niitä eteenpäin. Näitä vauvautuneita tuttuja kun kuitenkin rupee olemaan jo hyvä määrä. <3 Ne punaset langat menee varmaa taas pöksyiks, en tiedä, voishan sitä tehdä teitysti jotain ihan muutakin tosta langasta mutta en oo vielä miettinyt niin pitkälle.

Ai joo, nolotti olla taas olemassa kun posti tuli. En tiedä onko meidän postilaatikko jotenkin tosi kapee vai mitä mutta ihan standardin kokonen iso kirje ei meinaa mahtua ilman tunkemista luukusta. Hyvä kuunnella sitten tällä puolella kun posteljooni runnoon paketteja sisään ja ei meinaa millään mahtua! Toi lankapaketti oli nimenomaan sellanen mikä ei meinannu mahtuu ollenkaan luukusta sisään.

Eipä niistä langoista taas sen enempää. Innostun ihan liikaa taas aiheesta.

Joskus vähän ennen puolta päivää äiti soitti, että tulee illalla käymään kun töistä pääsee. Hänhän on puhunut jo useempaan kertaan, että tulee mittamaan millanen tila meillä olis Pullan vaate-ja hoitopöytää varten. Sitä tilaa kun ei siis oikein ole ja joku kaappiviritys on kuitenkin pakko hommata. Päätin sitten tehdä testiin perhiksellä pyörineen kuivakakkuohjeen mukaan tiikerikakun. Ihan hyvin onnistu muuten mutta varmaan laitoin liikaa mehua tai maitoa (kerman korvikkeena) kun jäi vähän liian kosteeks koko kakku. Oli uunissa kyllä ihan oikeen ajan mutta pikkasen raa´alta vaikuttaa silti. Täytyy olla ens kerralla fiksumpi ja laittaa hiukan naftimmin nesteitä tai sitten tehdä rasvasempi versio oikeesti kermalla.

Leipomisten jälkeen syötiin ja käytiin kaupassa. Oltiin taas tosi hitaita kun Mazaa ei meinannu saada liikkelle sitten millään. Kinusin kuitenkin tarpeeks kauan, että saan sen kantoavuks ja sitten joskus neljältä oltiin pihalla. Vietiin kasa pullojakin taas kauppaan. Niitä kun tuntuu kertyvän vaikka ei muka mitenkään kauheesti limuja tai kaljaa juoda. Mentiin ihan hitaasti kauppaan ja takasinkin. Jossain kohtaa tajusin kysyy Mazalta, että mitähän kello on kun äiti oli päässy kanssa neljältä töistä ja ei tidetty mihin aikaa on meillä. Kaupan pihallakin meni jo yks bussi ohi ja arveltiin, että ei äiti siinä veilä ollu voinu olla. Eikä hän sitten siinä ollutkaan, nimittäin kun päästiin meidän alaovelle, kauppa siis noin 400 metrin päässä meiltä, niin sieltä se äitikin jo tuli. Oli ehtinyt seuraavaan bussiin siitä kaupalla meidän ohi ajaneesta. Nappi suoritus siis :D

Ekana esittelin äidille mun koko kestovaippa-arsenaalin kun kysyin jos sillä olis mulle sopivia kankaita tsi-juttuihin, lähinä imuihin kun en oo vielä innostunu ite vaippojen teosta. Lupas tuo jotian pyyhkeitä kattoa, niitä kun kuulemma on kyllä. :) Sit juotiin kahvit ja maisteltiin tota tiikerikakkua ja sitten mittailtiin. Moneen suuntaan saatiinkin mitata ja miettiä. Meidän ongelma kun on se, että makkarissa on nojatuoli, joka ei oikein mahdu sekaan jos joku kaappi lisää hommataan. Haluaisin pitää ton nojatuolin tossa sängyn ja pinniksen lähellä, että siitä käsin vois sitten Pullaa heijailla jos se ei saa nukuttua yöllä tms. Joudun kyllä ton tuolin varmaan siirtämään jonnekin ja ainoo paikka on olkkari. Sinnekään se ei tietysti mahdu jos ei vie jotain pois. Meillä on olkkarissa jo yks tuoli, joka on ihan rikki ja minkä mä olisin ollu valmis heittämään pois tai edes kellariin säilöön kauan sitten. Maza nyt vaan sattuu tykkäämään tuolistaan ihan liikaa ja ei haluu luopua siitä millään. Oon nyt koittanu lämmitellä sellasta ajatusta, että vietäis toi tuoli mun vanhempien kellariin siks aikaa kun tässä asutaan ja haetaan se sitten takas kun on enemmän tilaa ja tuolla kellarissa mihin sen vois viedä voi käydä sitten istumassa siinä tuolissa ihan millon vaan, että ei se mihikään varsinaiseen varastoon edes joutuis. Tohon tuolidiiliin pitäis sisällyttää meidän olkkarin pöytäkin. Maza kun inhoo sitä! Ei se mikään munkaan unelma ole mutta kun se ilmaseks joskus saatiin mun vanhemmilta niin siitä lähtien se on tuolla olkkarin nurkassa ollu. Jos siis tuoli lähtis niin pöydänkin pitäis... Katotaan nyt saadaanko noi tavarat siirtymään ja sillon tilaa makkariin ja sitten taas voidaan hommata ihan mikä vaan kaappi tohon makuuhuoneeseen. On tää hankalaa kun koittaa kaksioon tunkea kolmatta ihmistä tavaroineen. Noin 50 cm uus ihminen vie jo ennakkoon yllättävän paljon tilaa!!

Isä haki äidin kotiin joskus seittemältä. Eka tarkotus olis ollu, että veli olis menny samaan kyytiin kun tuli armeijasta lomille mutta se menikin sitten keskustan kautta ja omin voimin kotiin. Ei tarvinnu sitä sitten ootella niin isä tuli jo aiemmin kun alunperin piti. Muuten ilta meni mulla villahousuja neuloessa ja Mazan lepäillessä. Kurkku sillä on ollu kipeenä jo pari päivää ja eilen sitten tuli päänsärkyä ym. Kuumetta ei sentään taida olla mutta nuutunut on muuten. Toivottavasti ei mitään sen ihmeempää tautia ole vaan saa lepäämällä ton pois.