Piti jo eilen tää kirjotus tänne lisätä mutta unohtu, parempi siis myöhään kun....

"Äiti soitti tossa aamusella, että ovat kotiutuneet Lapin matkalta ja, että jos nyt niitä kärryjä lähdettäis kattomaan. Tottakai olin valmis vaikka heti. Menihän siinä taas aikaa tuntitolkulla ennenkuin oltiin autossa ja matkalla Vantaalle. Käytiin kaikissa neljässä lastentarvikeliikkeessä mitä tuolla lähekkäin on.

Ensin käytiin lastenvaunutukussa tai vastaavassa, en nyt muista nimeä tarkkaan. Siellä oli myynnissä jotain mulle ihna outoja merkkejäkin, joista en ole koskaan kuullut. Joku Korcle tai vastaava ja muitakin.. Tuossa kaupassa oli kaikkein halvimmat vaunut mutta niistä ei oikein yksikään miellyttänyt mua ja henkilökunta, yksi ainut mies, oli niin nuiva, että teki mieli opettaa sille vähän asiakaspalvelua. Heti kun päästiin ovesta siään niin tottakai kysy, että voiko auttaa yms. No, sanoin, että katon eka, johon hän vaan murahti, että: Kannattais kyllä vähän tietää mitä haluu ja hakee, ei olis niin vaikeeta sitten. Teki mieli jo siinä kohtaa kääntyä kannoilta ja lähteä ulos kerran katselu tuntu olevan kielletty. Pyörittiin siinä hetki ja isä sitten kysyi myyjältä jotain hinnosita. Päivitteli noin yleensä kun kallista on yms.. No, tää mies alotti palopuheen heti kuinka heillä on halpaa ja "Menkää vaikka tohon 400 metrin päähän VauvataloJohannaan niin näätte mikä on kallista." Kun ton kuulin olin vähintäänkin päättäny, että en tuosta putiikista kyllä mitään osta. Musta on ala-arvosta lähteä mollaamaan muita alan yrittäjiä pönkittääkseen omaa kauppaa! No, sano se mies muutakin, en jaksanu oikein kuunnella. Lähdettiin pois.

Seuraavana oli vuorossa se "kallis vauvataloJohanna". Liike oli aika hadas ja kun siellä oli muitakin niin ei kauheesti jaksettu katella. Mukavat myyjät oli ja autto jos oli tarvetta. Tuolla pääsin ekaa kertaa hipelöimään Teutonioita kunnolla, niitähän olin jo valmiiksikin halunnu. Oli tuolla muitakin kivoja mutta jotenkin olin jo valmiiks päättäny, että Teutoniat otan jos ei jotain muuta tosi mullistavaa tule eteen. No, ei tullu. Otin tuolta esitteen mukaan ja kysyin hinnat. Aika pikanen käynti mutta silti ihan antoisa kun pääsin tosiaan hipelöimään kärryjä icon_tongue.gif

Johannasta sitten mentiin AT-Lastenturvaan mistä tykkäsin heti kun ovesta astuin sisään. Siellä oli vaikka mitä ihanaa, Teutonioitten lisäks. Tuolla oli kanssa joku ihan uppo-outokin vaunumerkki myynnissä mutta en tykänny niiden kuoseista yhtään, joten en tutustunu sen tarkemmin, tais olla joku Happy Baby tai vastaava nimeltään. Kateltiin läpi noita kärryjä moneen otteeseen ja huomattiin, että Teutonian Mitraleissa (ja tais olla jossain muissakin...) oli pieni halvennus päällä. (jatkuu tän viikon loppuun muuten jos jotain kiinnostaa.) Teutonia on kuulemma nostamassa yleisesti tässä hintojaan jonkun verran, että siksi kai tarjouksetkaan ei nyt ole niin suuren tuntusia tai en tiiä. Näin ymmärsin. Ehkä ens vuoden malleissa on sitten uudet hinnatkin tai jotain.. No, käänneltiin tosiaan noita vaunuja ja kateltiin kuoseja, joita tuolla oli paljon esillä. Otin taas hinnan ylös myyjältä ja mutuenkin vähän juteltiin vaunuista, niin Rockyistä ja Mistraleista ja näyttihän se myyjä meille miten Mistralin heittoaisa toimii yms. Se jos joku oli helppo heittoaisa!

Päätettiin kuitenkin vielä käydä lenkin vikassa kaupassa kattomassa mitä siellä olis tarjolla ennenkuin mitään ostan. Viimenen liike oli siis...ööh...apua en musitakaan nimeä.... no oli kuitenkin icon_grin.gif . Siellä ei mikään vaunu miellyttäny vaikka kaikkee muuta hauska siellä olis ollukin kuten esim. Soiva potta. icon_mad2.gif Tuolta olisin halunnu ostaa Bola-korunkin mutta ei noi muut, äiti, isä ja veli, sitten jaksanu ootella.

Pihalla sitten päätin, että kyllä mä haluun ne AT:n Mistralit ja soitin miehelle toistamiseen. Olin siis soittanu jo aiemmin hintatietoja sille kun töissä oli. Taisteltiin hetiki vaunujen väreistä. Mies haluis koko mustat, jotka msuta oli vähän liian synkät ja ite ehdotin vihreetä tai jotain muuta tummaa mutta ei mustaa. No, mies taipu sitten, että ei se msuta ole niin ehdoton, kunhan on tummat. Ton tiedon kanssa sitten lähdettiin takasin edelliseen liikkeeseen ja heti kun ovesta päästiin sisään niin sattu sama myyjä tulemaan kahvilta ja ilosesti vinkkas, että " Ai, te tulitte jo takasin." Tultiin joo, ja sitten pohdittii hetiki yhdessä niitä kuoseja. Myyjä sitten ehdotti mun selitettyä miehen toiveet mustasta ja omat jostain muusta vähemmän synkästä varistä, että mitä jos otettais sellaset musta-beiget. Ne, olikin jsut hyvät, koska lähes koko vaunut on mustat mutta kurkistusluukut on beiget. Ulospäin siis lähes mustat mutta ei ihan. Kantokassi on musta-beige ja istuinopehmusteet kanssa. Sisäkatto on valkonen. Noi oli ihanan täydelliset ja ne sitten otettiin. Visa vinku ja sitten vaan vaunut kasaan ja autoon. Kasaaminen oli muuten todella helppoa. Nips, naps ja valmista tuli.

Kohta meen tutkimaan noita kärryjen ominaisuuksia lisää ja availemaan paketista ton kantokassin. Niin joo, siis hintaan sisälty vaunujen lisäks, sadesuoja ja jalkapeitto. Pyöräsuojat olis pitäny tajuta henkkia samantien mutta en hoksannu icon_doh.gif ja muut vermeen ehdin miettimään sitten myöhemmin.

Kauheen tyytyväinen olen kyllä ostokseen ja odotan jo innolla, että pääsen Pullaa lykkimään noissa.

Tähän päättyy vaunuraportti. Over and out! icon_mrgreen.gif

 

Tässä vielä pari kuvaa nsoita kärryistä. (sain vihdoin otettua jonkunlaiset kuvat, ei taas kestänytkään montaa viikkoa icon_rolleyes.gif )

5683.jpg   5684.jpg