Odotusaikana
Viimeisten viikkojen aikana ennen synnytystä lapsi kasvaa nopeaa vauhtia. Huomaat sen varmasti siitä, että sinua väsyttää ja tunnet olosi raskaaksi. Lepää niin usein kuin voit. Kun olet makuulla, istukan verenkierto lisääntyy ja lapsi saa enemmän happea ja ravintoa.

Synnytys
Synnytys on aivan ainutlaatuinen tapahtuma. Samalla se on kuitenkin jotain hyvin tavallista, jonka miljoonat naiset maailmassa käyvät läpi. Kukaan ei voi etukäteen tietää miten reagoi synnytyksen aikana. Saattaa kuitenkin olla lohdullista tietää, että naisen keho on todellakin "ohjelmoitu" toimimaan oikealla tavalla. Ei ehkä ole huono ajatus päättää jo etukäteen, ikään kuin osana henkistä valmistautumista, että antaa kehonsa määrätä asioiden kulusta. Voi tuntua pelottavalta antautua tapahtumaan, jota ei pysty itse hallitsemaan ja johon liittyy myös kipua ja epätietoisuutta. Luota kehoosi ja siihen, että kätilö on paikalla auttamassa sinua. Luottavainen mieli on paras edellytys hyvälle ja tasapainoiselle synnytykselle. Luota omaan intuitioosi ja kykyysi synnyttää sekä synnytyksessä avustavaan henkilökuntaan.

Valmistautuminen vauvan hoitoon
Tässä on muutamia vinkkejä, joista voi olla hyötyä, kun raskautesi on edennyt niin pitkälle, että on aika valmistautua vauvan syntymän jälkeiseen aikaan. Imetystyyny, parit mukavat imetysliivit, rintasuojuksia ja vaippoja kannattaa varata valmiiksi. Käytä vastasyntyneellä vauvalla Newborn-vaippoja (voit myös siirtyä suoraan Mini-vaippoihin, jos vauvasi syntymäpaino on vähintään 3 700 grammaa). Useat naiset unohtavat varata kotiin terveyssiteitä. Synnytyksen jälkeinen vuoto saattaa kestää 3-4 viikkoa. Alkuaikoina, kun vuoto on runsaimmillaan, kannattaa kokeilla yösiteen käyttämistä myös päivisin. Libresse Goodnight Invisible on ohut ja miellyttävän huomaamaton side, jota soveltuu erinomaisesti käytettäväksi myös päivällä.

Onnea synnytykseen. Lasketun ajan lähestyessä lähetämme sinulle muutamia Libero-vaippanäytteitä ja pikku lahjan lapsellesi.

*******************************

Liityin siis tossa joku aika sitten Libero kerhoon kun Marzien huomasin mainostavan niiden söpöä lahjaa. Sellasta sammakkoa ja kerran ilmaseks toi mulle tulee niin mikä jottei. Tiedä sitten kyllä tuleeko noille vaipoille mitään käyttöä kun kestoilla meinataan mutta saavat olla sitten vaikka hätävarana.