Eilen meni rahaa kyllä niin paljon, että ei tarvii hetkeen miettiä mihin sitä rahaa laittais kun ei sitä oikeen oo... Käytiin siis äidin, isän ja veljen kanssa vähän ostoksilla. Maza ei päässy mukaan kun oli töissä.

Ensimmäinen etappi oli Etola mistä ostettiin Pullan sänkyyn patja. Toi täytyy vielä ite leikellä sopivaks mutta muuten on valmis sänkyyn laitettavaks. Olishan Etolasta saanu niitä valmiiks leikattujakin patjoja mutta halvemmalla pääs kun otti tollasen valmiin ja tosta saan sitten jatkopalankin samalla tohon pinnikseen kun tarvii joskus pidentää tota sänkyä. Meillä siis on päästä vedettävä pinnis, joka nyt on pienimmällä mahdollisella kohdalla eli pituutta on noin 80 cm ja toi venyy aina yli metriinkin.

Seuraavana suunnistettiin Vantaalle ja Retail Parkkin (mistä tää nimitys muuten tulee? Pohdin sitä äidin kanssa ja en oikeen päässy mihinkään lopputulokseen.) missä käytiin Sotkassa ja Maskussa kattomassa jos löytyis Pullalle vaatelipasto ja hoitopöytä. Kummassakin oli sen toissaviikkosen myrskyn jäljiltä ollu vesivahinko ja kaikki tavarat oli vähän sekasin. Olis siellä ollu jotian ihan hyviä tarjouksiakin mutta ne oli sellasia tuotteita mitkä oli uinu vedessä. Kummassakin liikkeessä siis oli jouduttu ottamaan parketiti lattioista ja nyt siellä oli kuivurit päällä. Lattialle oli siis tullu vettä jostain ja kaikki kaapistot ja sohvakalusteet oli helmoista kastunu. Kummassakaan kaupassa ei oikein ollu mitään ja oli aika hankala katellakin mitään kun joka paikassa tavarat oli sekasin ja niitä tuulettimia oli kanssa pitkin lattioita.

Tyhjin käsin, no okie patja jo kainalossa, jatkettiin matkaa ja vihdoin sinne mun hehkuttamaan Ikeaan. Oon siis niiiiin pitkään jo pyytänyt, että sinne pääsen käymään mutta aina vaan on venyny ja venyny se meno. Nyt sitten vihdoin tapahtu se ihme, että sain niin auton kun shoppailukaverinkin eli isän ja äidin mukaan niin tottakai lähdin riemusta kiljuen matkaan. Toi oli varmaan samalla vähän niinkuin synttärilahja mulle, koska äiti oli siirtäny mulle rahaakin tota ajatellen. En edes tienny tota ennenkuin tuli puhetta noiden ostosten maksamisesta kun en oo nettipankissa musitanu käydä sitten torstain. Mutta siis sohlattiin heti urakalla alussa jo kun ei meinattu löytää ostoskärryä mistään tai olihan niitä vaikka kuin ja paljon mutta ei sellasia mitä sais käyttöön. Ne oli jemmattu johonkin kärryparkkiin mitä ei kukaan muu huomannu kun äiti ja sitten piti ravata takasin sinne ala-aulaan hakemaan ne kärryt. Tossa kohtaa saatiin aikaan jo eka sanaharkka mitkä on oikein yleisiä mun ja varsinkin veljen ja isän välillä. Me ei sitten kai kukaan oikein kuunnella toisiamme niin saadaan vängätä oikein urakalla sitten joka mutkassa. Mut siis takasin asiaan. Keirrettiin koko Ikean sitten ympäri, lähes kahteen kertaan kun en osannu päättää mitä haluun. Lopulta kuitenkin löysin kaiken tarvitsemani! Ostin Pullan vaatteille tollasen ihan tavallisen olosen 4 laatikkoisen koivunvärisen lipaston, hoitopöydäks tuli (tai tulee se on vielä osittain kokoomattomana olkkarissa tällä hetkellä) Ihan tavallinen valkonen kaappi, joka on oikeesti Ikean keittömaailmasta!smilie  Ne keittömodulit kun on räätälöitävissä just niinkuin haluu niin otin sellasen 40 cm leveen kaapin mihin valitsin ite sisukset ja säädettävät jalat. Noi säätöjalat siks, että kun toi kaappi tulee kylppäriin niin täytyy olla vähän varaa säätää osaa jaloista kun kylppärin lattia viettää lattiakaivoon just sen verran, että muuten tulee kiikkerä jos ei saa jalkoja vähän eri tasoon. Kaappiin tuli sisään yks vetolaatikko ylös ja sitten ihan kaks tavallista hyllyä. Eka meinasin ottaa kaks isompaa vetolaatikkoa siihen hyllyjen tilalle mutta ne kiskot oli aika kalliita niin päädyin sitten tähän toiseen vaihtoehtoon ja säästin pari kymppiä. Kaapinoveenkin oli varmaan 20 eri vaihtoehtoa, onhan se oikeesti keittökaappi mutta otin ihan tavallisen valkosen sileen oven. Olis ollu aika hauska kyllä ottaa joku puinen tai maalattua ja koukeroilla koristeltu mutta en sitten kuitenkaan viittiny..

Tota keittiökaappia myyjältä tilatessa saatiin jo toinen sanaharkka aikaan isän kanssa. Tällä kertaa ihan mä vaan yksinään.Mulla tuntuu olevan nykyään muutenkin hermo tosi heikko ja sitten kun vielä oli kauhee nälkä ja tohon menness oltiin oltu jo Ikeassakin varmaan kaks tuntia niin rupes hihat käryymään jokaisesta asiasta mikä ei menny heti putkeen.

Kaappi kun oli vihdoin tilattu niin ostettiin siihen vielä vetimet, nekin kun sai ite valkata erikseen, otin hopeiset kaaret. Tosta seuraava osasto oli lastenmaailma ja sieltä nappasin kyytiin ihanan sinisen yölampun Pullan sängyn päälle. Toi on tollanen sininen tähti mistä tulee himmeetä valoa varjostimen reiístä. Toi sopii oikein hyvin meidän siniseen makkariin, jtoen sekuntiakaan en miettiny, että ostanko aviko en! Hintakin kun oli vaan joku 4 euroo.

Lastenmaailmasta jatkettiin taas eteenpäin ihan vaan, jotta voitiin äidin kanssa palata puolet matkasta takasin. smilie Mä kun en tähän mennessä ollu vielä päättäny varmaks, että minkä lipaston otan niin  piti sitten lähteä osa matkaa takasin ja kattomaan tota itsepalveluvaraston koodia tolle lipastolle minkä sitten ostin. Tolla uusintakierroksella mulle vasta selvis se, että äiti oli laittanu mulle rahaa synttärilahjaks kun ääneen voivottelin, että en tiiä onko mulla rahaa noihin kahteen kaappiin yms sälään. Oli sitten siis kuitenkin, kiitos äidin.

Lipaston koodi haettiin ja mentiin syömään. Söin jotain ihmeen yrttilohta. Ei tuolla kauheen montaa vaihtoehtoa ollutkaan, että ihan ok ruokaa saatiin kuitenkin. Käytiin siis siinä Ikeassa olevassa ruokapaikassa, Ikea ravintola tai joku.

Syömisen jälkeen jatkettiin vielä alakertaan ja pikkutavarapuolelle. Sieltä mukaan tarttu kaks hyllylevyä kannattimineen. Noi hyllyt tulee tohon johonkin pinniksen yläpuolelle. Sen tarkempaa ei vielä oo päätetty, että mihin. Piensälän seasta koitin löytää sellasta metallista matalaa ja kannellista roskista, joita tuolla kyllä on mutta en sitten löytäny. No, täytyy ettiä jostain muualta.

Vihdoin oli vuorossa itsepalveluvarastoon meno, mitä nyt äidin kanssa oltiin liian nopeita ja eksytettiin isä ja veli hetkeks. Taas muutama hermoja raastava lausahdus ja soitettiin noiden kahden perään. Ne oli jääny sinne pikkutavaroita kattelemaan ja ei ollu huomannu kun me mentiin jo eteenpäin. No, vihdoin sitten saatiin ittemme ja tavarat kokoon ja suunnattiin kassalle. Mä pistin kortin laulamaan ja sainkin sitten noin 239€ laskun. Aika huisi summa tolleen klönttinä mutta ei muuten kun laskee jo sen äidin 100€ pois ja sisältyhän tohon hintaan jo kaks kaappia.

Tuo keittiökaappi piti hakea noutovarastosta, eli sitä varten sitten mentiin erikseen vielä autolla hakemaan se paketti toisaalta. Ei toi kaukana ite tavaratalosta ollu mutta ehkä joku kilometri tai kaks ajetettiin. Vihdoin oli kaikki tavarat kyydissä ja suunnattiin vanhemmille. Siellä mun oli tarkotus vielä tehdä mun koulutehtävää mutta aikataulu tuli vastaan kun veljen piti ehtiä ajoissa taas keskustaan kun armeijakuljetus odotti niin printtasin sitten vaan ihan hätäseen muutaman sivun tota tehtävää lisää ja jatkan joku toinen päivä.  Veli siis oli vaan viikonloppulomalla ja lähti taas eilen takasin ja ennenkuin hän pääsi lähtemään niin piti tuoda nää kaikki ostokset meille kotiin. Toi lipasto paino osissa 48 kg niin ei sitä oikein ilman veljeä olis ees sisälle saatu. Siks tuli hoppu ja tultiinkin sitten äkkiä tänne.

Ekan kerran katoin kelloakin vasta kotiin tullessa. Se oli vähän yli kuusi. Olin lähteny aamulla  n.9.30 liikkelle, että ihan mukavan pitunen shoppailureissu smilie . Illan sitten naputtelin noita kaappeja kasaan ja nyt on enää hoitopöytä-kaapista hyllyt ja jalat laittamatta paikalleen ja tietysti kaappi pitää vielä raahata kylppäriin. Sitten kun ton teen, kohta, niin pääsen pesemään noita vaatteita ja saan kaikki vaippa- yms sälän paikalleen! Ihanaa!

Appi tulee laittamaan huomenna yövalon ja hyllyt seinään. Siihen hommaan kun tarvitaan poraa, jota meillä ei ole. Huomenna voin sitten ottaa pari kuvaakin näistä ostoksista ja laittaane tänne.. jos vaan muistan.